I. MONTENEGROI BUSZOS NYARALÁS 2019.06.22-06.29

I. MONTENEGROI BUSZOS NYARALÁS 2019.06.22-06.29

I. MONTENEGROI NYARALÁS BUSSZAL
2019.06.22.-06.29. 7 éjszaka / 8 nap

Miért pont Montenegró?

Mert ez a páratlan szépségű kis ország, tényleg mindenkit lenyűgöz. Legtöbb embernek szerelem első látásra, aki már járt itt, tudja miről beszélek, mert "honvágya" van.

Elvarázsol!
Első sorban a Kotori öböl, Európa legdélibb mediterrán fjordja. Névadó városa Kotor, mely méltán a világörökség része. A szűk, sikátoros, kis utcák, a bájos terek, fenséges templomok, a város fölé emelkedő hegy, a várfal, az erőd. Ha sokadszor látogatsz ide, akkor is találsz mindig valami újat.

Kotorban "kötelező" beülni valamelyik hangulatos kávézó teraszára, megkóstolni a mesterien felhabosított nesszkávéjuk meleg vagy hideg változatát, vagy csak egy jó presszót inni, és nézni a hullámzó, sétáló turista áradatot, megcsodálni a beúszó cruisereket... és biztos lehetsz benne, hogy átjár a mediterrán életérzés.

Perast, a Kotori öböl bájos, barokk városkája, ódon palotáival, a két kis szigetével: a Szent György szigettel és a Szirti Madonnával, mintha egy mesevilágot látnánk!

Tivat, ez a roham lépésekkel fejlődő, kis, tengerparti város a Kotori öbölben, kicsit nyugodtabb, nincsenek több száz éves palotái, de a Monte Carlót idéző jacht kikötője, a Porto Montenegro, a hozzá tartozó mediterrán stílusú "faluval", a luxus magas foka. Nappal és este egyaránt meg kell nézni, mert csodálatos látványt nyújt! 

Budva, a montenegrói tengerpart legnagyobb és legnyüzsgőbb városa. A fiatalok és szórakozást kedvelők Mekkája. Óvárosa lenyűgöző, a montenegrói tengerpart királynője!
Több kilóméteres sétánya, vendéglők, bárok, szórakozóhelyek százainak ad helyet, de megtalálhatóak itt a butikok és a bazár minden "kincsével" is.

És ez csak néhány Montenegró szépségéből még nagyon-nagyon sok szép kisebb nagyobb nyaralóhelye fedezhető fel, azonban egy hét nem elég mindennek a felderítésére... 
Montenegró gasztronómiai élmény is! 
Reggelire burek (túrós, húsos, káposztás, stb.) vagy különböző túrók, sajtok, melyek közül a legfinomabba kajmak.
Ebédre vagy vacsorára elsősorban a hal és egyéb tenger gyümölcsei, valamint a roston sült húsok: csevapcsicsa, pljeskavica, raznjica, sült bárány. Nem szabad kihagyni a njeguski prsutot sem, ami több évég érlelt ízletes sonka ... 
Az italok közül ajánljuk figyelembe a Vranac nevű vörösbort, a Niksici sört és a Lozat, azaz a szőlő pálinkát! 

És még egy-két nem elhanyagolható ok:
- mert gyönyörű a tenger,
- tiszta,
- a víz hőmérséklete kellemes,
- nagyon sok a szép strand,
-az árak nincsenek elszállva, olyanok mint itthon!
-az emberek barátságosak, segítőkészek!

Magyar asszisztencia áll a vendégeink rendelkezésére, egyik idegen vezetőnk a Savo apartmanban lakik, a másik a Kamelija hotelben.

Sok fakultatív program lehetőséget is kínálunk magyar idegenvezetéssel!


Ha mindennek nem tudnak ellenállni, tartsanak velünk!

Rövid program leírás:

Indulás Debrecenből (Tesco parkoló) pénteken 06.21-én 13 órakor, Budapestről (tervezett indulási hely Dózsa György út Syma csarnok) 17 órakor, Szegedről (Tesco parkoló) kb. 19:30-kor.

További lehetséges felszállási helyek: a miskolciaknak a Geleji pihenő (E71-es út), Kecskemét (Auchan parkoló), Kiskunfélegyháza (Tesco parkoló), Baja (Tesco parkoló), Mohács (Tesco parkoló).


Tervezett utazás Bosznián vagy Szerbián és Montenegrón keresztül. Az útvonal választás a határviszonyoktól függ, azonban bármelyik útvonalon is megyünk, mindkét útvonal bővelkedik szebbnél szebb látnivalókban. Bosznián keresztül a Neretva völgyében, Szerbián keresztül pedig a Moracsa kanyonon keresztül érkezünk le a montenegrói tengerpartra.

1. nap: érkezés a tengerpartra szombaton a kora délutáni órákban. Kiválasztott szállások elfoglalása. Montenegróban telepített magyar idegenvezetőink várják önöket, akik az elhelyezésben és programokban végig a segítségükre lesznek.

2.-7. nap: pihenés, nyaralás a tengerparton, minden nap magyar nyelvű fakultatív kirándulási lehetőségekkel, melyekről a weblapon és katalógusunkban a Fakultatív kirándulások alatt részletes leírást és árakat találnak. Tivatban lakóknak egy alkalommal kirándulás a Plavi Horizont-i strandra, melyet a részvételi díj tartalmaz (homokos, nyílt tengeri strand).

8. nap: szombat reggel visszaindulás Magyarországra, az útvonal a határviszonyoktól függ.
Érkezés Magyarországra a késő esti- éjjeli órákban.

A választható szálláshelyekről részletes információ az adott apartman illetve hotel leírásánál található.

A busz minimum indulási létszáma 25 fő, mely minden esetben klimatizált, modern autóbusz. Indulás előtt 1 héttel, minden utasunk részletes utas tájékoztatót kap, amely tartalmazni fogja az autóbusz típusát, rendszámát, gépkocsivezetők nevét és elérhetőségét, valamint minden egyéb részletes tudnivalót az utazással kapcsolatban.

Fakultatív kirándulási lehetőségek magyar idegenvezetéssel a nyaralás ideje alatt,melyekre kérjük itthon jelentkezzenek:

1. Egésznapos hajókirándulás a Kotor-i öbölben, 2. Egésznapos hajókirándulás Žanjice-Mamula-Kék barlang 3. Albánia 4. Kotor-Lovćen 5. Dubrovnik 6. Tara rafting

Felszállási lehetőségek: Debrecen, Budapest, Szeged, Geleji pihenő (miskolciaknak), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Baja, Mohács


A megadott csomagár tartalmazza a buszköltséget, oda-vissza tranzitszállást félpanzióval, a választott szállást a tengerparton a megjelölt ellátással, üdülőhelyi díjat, sztornó biztosítást, és a magyar asszisztenciát Montenegróban. Tivati utasoknak a Plavi Horizont-i kirándulást.


Nem tartalmazza
 a buszon választható fix ülőhelyet, mely 2000 Ft/fő, az apartmanoknál a kérhető klíma felárat, mely 4000 Ft/fő, a választható fakultatív kirándulások árait és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, mely utazási irodánkban megköthető.