VI. MONTENEGROI BUSZOS NYARALÁS 2019.08.23.-09.01.

VI. MONTENEGROI NYARALÁS BUSSZAL
2019.08.23-09.01 9 éjszaka / 10 nap

Miért pont Montenegró?

Mert ez a páratlan szépségű kis ország, tényleg mindenkit lenyűgöz. Legtöbb embernek szerelem első látásra, aki már járt itt, tudja miről beszélek, mert "honvágyad" van.

Elvarázsol!
Első sorban a Kotori öböl, Európa legdélibb mediterrán fjordja. Névadó városa Kotor, mely méltán a világörökség része. A szűk, sikátoros, kis utcák, a bájos terek, fenséges templomok, a város fölé emelkedő hegy, a várfal, az erőd. Ha sokadszor látogatsz ide, akkor is találsz mindig valami újat.

Kotorban "kötelező" beülni valamelyik hangulatos kávézó teraszára, megkóstolni a mesterien felhabosított nesszkávéjuk meleg vagy hideg változatát, vagy csak egy jó presszót inni, és nézni a hullámzó, sétáló turista áradatot, megcsodálni a beúszó cruisereket... és biztos lehetsz benne, hogy átjár a mediterrán életérzés.

Perast, a Kotori öböl bájos, barokk városkája, ódon palotáival, a két kis szigetével: a Szent György szigettel és a Szirti Madonnával, mintha egy mesevilágot látnánk!


Tivat, ez a roham lépésekkel fejlődő, kis, tengerparti város a Kotori öbölben, kicsit nyugodtabb, nincsenek több száz éves palotái, de a Monte Carlót idéző jacht kikötője, a Porto Montenegro, a hozzá tartozó mediterrán stílusú "faluval", a luxus magas foka. Nappal és este egyaránt meg kell nézni, mert csodálatos látványt nyújt!

Budva, a montenegrói tengerpart legnagyobb és legnyüzsgőbb városa. A fiatalok és szórakozást kedvelők Mekkája. Óvárosa lenyűgöző, a montenegrói tengerpart királynője!
Több kilóméteres sétánya, vendéglők, bárok, szórakozóhelyek százainak ad helyet, de megtalálhatóak itt a butikok és a bazár minden "kincsével" is.


És ez csak néhány Montenegró szépségéből még nagyon-nagyon sok szép kisebb nagyobb nyaralóhelye fedezhető fel, azonban egy hét nem elég mindennek a felderítésére... 
Montenegró gasztronómiai élmény is! 
Reggelire burek (túrós, húsos, káposztás, stb.) vagy különböző túrók, sajtok, melyek közül a legfinomabba kajmak.
Ebédre vagy vacsorára elsősorban a hal és egyéb tenger gyümölcsei, valamint a roston sült húsok: csevapcsicsa, pljeskavica, raznjica, sült bárány. Nem szabad kihagyni a njeguski prsutot sem, ami több évég érlelt ízletes sonka ... 
Az italok közül ajánljuk figyelembe a Vranac nevű vörösbort, a Niksici sört és a Lozat, azaz a szőlő pálinkát!

És még egy-két nem elhanyagolható ok:
- mert gyönyörű a tenger,
- tiszta,
- a víz hőmérséklete kellemes,
- nagyon sok a szép strand,
-az árak nincsenek elszállva, olyanok mint itthon!
-az emberek barátságosak, segítőkészek!

Magyar asszisztencia áll a vendégeink rendelkezésére, egyik idegen vezetőnk a Savo apartmanban lakik, a másik a Kamelija hotelben.

Sok fakultatív program lehetőséget is kínálunk magyar idegenvezetéssel!

Ennél az utunknál egy nagy pluszt jelent, hogy kapunk egy kis ízelítőt Boszniából az oda útban, a péntek kora reggeli indulás után, a késő délutáni órákban érkezünk Szarajevóba. Kb. másfél órás városnézés magyar idegenvezetéssel, majd megkóstolhatjuk a legfinomabb csevapcsicsat lepényben, vagy egy jellegzetes kis boszniai étteremben, a tipikus boszniai ételsort (ezen a vacsorán azok tartanak velünk, akik itthon vagy a buszon befizetik a vacsora díját!). Tranzit szállás Szarajevóban, majd reggeli után tovább utazás Mostárba, a festői Neretva völgyében. Mostárban kb. két óra szabadprogram, megcsodálhatjuk a várost, az Öreg hidat, a bazárt és ebédelhetünk is. Továbbutazás Montenegróba, érkezés a délutáni órákban.
Visszaútban, a Durmitor Nemzeti Parkon keresztül jövünk, ahol eltöltünk 3-4 órát, a 18 gleccser tóból megnézzük a legszebb és legnagyobbat, a Fekete Tavat, amit körbe is tudunk túrázni, és ebédelhetünk is, majd tovább utazunk és megcsodáljuk a Tara-folyó kanyonját (Európa legmélyebb folyóvölgye), átsétálunk felette, a lélegzetelállító Djurdjevica Tara hídon. Tranzit szállás Nova Varosban, a Zlatar hegyen vacsora. Másnap reggeli után haza utazás Szerbián keresztül...


Ha mindennek nem tudnak ellenállni, tartsanak velünk!

Rövid program leírás:

Indulás Debrecenből (Tesco parkoló) 00:30-kor 08.23-án , Budapestről (tervezett indulási hely Dózsa György út Syma csarnok) 04:00 órakor, Szegedről kb. 06:30-kor, Bajáról kb. 08:00 órakor, Mohácsról kb. 09:30-kor.

További lehetséges felszállási helyek: a miskolciaknak a Geleji pihenő (E71-es út) kb. 01:30-kor, Kecskemét (Auchan parkoló) kb. 05:00 órakor, Kiskunfélegyháza (Tesco parkoló) kb. 06:00 órakor.

1. nap: utazás Bosznián keresztül (Eszék, Zenica), érkezés Szarajevóba a késő délutáni órákban. Városnézés magyar idegenvezetővel, majd svédasztalos vacsora és szállás Szarajevó Ilidzsa nevű városrészében 4*-os hotelben.

2. nap: svédasztalos reggeli után tovább utazás Mostarba, ahol kb. 2 órás séta és szabadprogram az utaskísérővel. Az óváros, az Öreghíd és a bazár megtekintése, valamint ebédelési lehetőség. Ezután tovább utazás a tengerpartra, érkezés szombaton a késő délutáni órákban, a kiválasztott szállás elfoglalása. Telepített magyar idegenvezetőink várják önöket, akik az elhelyezésben és a programokban végig segítségükre lesznek.

3-8. nap: pihenés, nyaralás a tengerparton, minden nap magyar nyelvű fakultatív kirándulási lehetőségekkel, melyekről a weblapon és katalógusunkban  a Fakultatív kirándulások alatt részletesen leírást és árakat találnak. Tivatban lakóknak egy alkalommal kirándulás a Plavi Horizont-i strandra, melyet a részvételi díj tartalmaz (homokos, nyílt tengeri strand).

9. nap: szombat reggel hazaindulás megállóval a Durmitor Nemzeti Parkban. Érkezés a déli órákban, majd közös séta a nemzeti park legnagyobb és legszebb tavánál, a Fekete Tónál. A tó körbetúrázása kb. 3 óra, aki nem bírja a 3-4 órás sétát, leülve a tó partján megvárhatja a csoportot. Fakultatív ebédelési lehetőség a tóparti étteremben. Tovább utazás Nova Városba, ahol svédasztalos vacsora, szállás 3*-os szállodában.

10. nap: A svédasztalos reggeli után tovább utazás Szerbián keresztül Magyarországra, érkezés az esti-éjjeli órákban (határviszonyoktól függ).

A választható szálláshelyekről részletes információ az adott apartman illetve hotel leírásánál találó.

A busz minimum indulási létszáma 25 fő, mely minden esetben klimatizált, modern autóbusz. Indulás előtt 1 héttel, minden utasunk részletes utas tájékoztatót kap, amely tartalmazni fogja az autóbusz típusát, rendszámát, gépkocsivezetők nevét és elérhetőségét, valamint minden egyéb részletes tudnivalót az utazással kapcsolatban.

Fakultatív kirándulási lehetőségek magyar idegenvezetéssel a nyaralás ideje alatt,melyekre kérjük itthon jelentkezzenek:

1. Egésznapos hajókirándulás a Kotor-i öbölben, 2. Egésznapos hajókirándulás Žanjice-Mamula-Kék barlang 3. Albánia 4. Kotor-Lovćen 5. Dubrovnik 6. Tara rafting

Felszállási lehetőségek: Debrecen, Budapest, Szeged, Geleji pihenő (miskolciaknak), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Baja, Mohács 

A megadott csomagár tartalmazza a buszköltséget, oda-vissza tranzitszállást félpanzióval, a választott szállást a tengerparton a megjelölt ellátással, üdülőhelyi díjat, sztornó biztosítást, és a magyar asszisztenciát Montenegróban. Tivati utasoknak a Plavi Horizont-i kirándulást.


Nem tartalmazza
 a buszon választható fix ülőhelyet, mely 2000 Ft/fő, az apartmanoknál a kérhető klíma felárat, mely 4000 Ft/fő, a választható fakultatív kirándulások árait és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, mely utazási irodánkban megköthető.